06. Omówienie działania przycisku "Edytuj restrykcje"
Przycisk "Edytuj restrykcje" znajduje się w module "Plany cenowe" --> "Ceny".

Zasada działania przycisku "Edytuj restrykcje" jest bardzo podobna do przycisku "Edytuj ceny". Różnica sprowadza się do tego, że w tym przypadku możemy modyfikować jedynie następujące elementy:
- Liczbę osób objętych ceną bazową (wymagane zaznaczenie checkboxa)
- Restrykcje (minimalny / maksymalny pobyt)
- Status grupy pokoi (Otwarta / Zamknięta); odnosi się to do wysyłki dostępności
- CTA i CTD (Closed to Arrival, Closed to Departure)

Warto więc wykorzystywać ten przycisk w sytuacji, gdy chcemy błyskawicznie zmodyfikować restrykcje lub dostępność dla jednej lub wielu grup pokoi.

Poniżej znajdziesz instrukcję krok po kroku, w jaki sposób korzystać z tej opcji.

Krok 1. Wybierz interesujący Cię okres cenowy i naciśnij przycisk "Edytuj restrykcje".


Krok 2. Na ekranie ukaże się komunikat:
- Naciśnij przycisk "Tak", jeżeli chcesz jednocześnie zmodyfikować restrykcje dla wszystkich okresów cenowych w tej grupie pokoi
- Naciśnij przycisk "Nie", jeżeli chcesz zmodyfikować tylko zaznaczony okres cenowy w tej grupie pokoi


Krok 3. Wprowadź interesujące Cię restrykcje. Pola oznaczone na szaro nie mogą być edytowane.

UWAGA! Jeżeli chcesz zastosować aktualną konfigurację restrykcji także dla innych grup pokoi, skorzystaj z przycisku "Zastosuj do wielu grup pokoi".

Krok 4. Po zakończonej konfiguracji, naciśnij przycisk "Zapisz".


Zastosuj powyższe kroki do wszystkich okresów cenowych, dla których chcesz zmodyfikować restrykcje.

Krok 5. Naciśnij przycisk "Zapisz", aby zapisać wszystkie zmiany, poczynione dla okresów cenowych.


Krok 6. Naciśnij przycisk "Zapisz", aby zapisać wszystkie zmiany, poczynione dla tego planu cenowego.


Krok 7. Pora zsynchronizować nowe dane z portalem. Naciśnij przycisk "Synchronizuj ustawienia".


Krok 8. Zaznacz na liście powiązanie, na które chcesz wysłać poprawione dostępności.

UWAGA dla posiadaczy synchronizacji z Booking.com!
W przypadku Booking.com, wysyłka dostępności powinna odbywać się tylko na jeden plan cenowy, który zarządza dostępnością także w pozostałych planach (np. Standard Rate). Na pozostałe plany cenowe należy przesłać jedynie ceny.
Zasada ta odnosi się do jednej wtyczki synchronizacyjnej (jednego portalu).
Jeżeli więc przykładowo posiadasz każdy apartament na innym koncie Booking.com, dla każdego z tych kont będziesz synchronizować ceny i dostępność dla jednego planu cenowego, zaś dla pozostałych tylko ceny.

UWAGA dla posiadaczy synchronizacji z ProfitRoom!
W przypadku synchronizacji z tym partnerem, wystarczy zsynchronizować dostępność dla planu cenowego "Główna dostępność" (GA).

Krok 9. Poniżej znajdziesz dwa możliwe warianty wysyłki dostępności
Jeżeli korzystasz z synchronizacji z Booking.com lub EHoliday - naciśnij przycisk "Synchr." i zaczekaj na zakończenie procesu wysyłki danych.
Jeżeli korzystasz z synchronizacji z channel managerem - naciśnij przycisk "Popraw" i zaczekaj na zakończenie procesu wysyłki danych. Jeśli otrzymasz komunikat, iż KWHotel chce przesłać poprawione dostępności, wyraź na to zgodę.


13 z 16 uznało to za pomocne.   




Powered by LiveZilla Helpdesk